Статьи

Робота в Празі - процедура працевлаштування

Verze pro tiskPDF verze
Процедура працевлаштування на вільні вакансії в Празі

Робота в Празі відкриває перед Вами нові можливості не тільки професійного зростання, але також всебічного розвитку. Знайти роботу в Празі, хоча і досить складно і займає багато часу, але в результаті працевлаштування в Празі ви отримаєте можливість побачити світ, покращити рівень володіння іноземною мовою і заробити хороші гроші.

Процедура працевлаштування на вакансії в Празі кваліфікованої і некваліфікованої праці відбувається таким чином: роботодавець публікує вільну вакансію, на яку, якщо не знайдеться підходящий кандидат в Чехії (тому може бути ряд причин), можете претендувати Ви, звичайно, тільки після узгодження з роботодавцем.

Пошук вакансій в Празі Ви можете проводити двома способами: самостійно в інтернеті (наприклад, на сайті Міністерства праці Чехії) або через ліцензовану агенцію з працевлаштування за кордоном, з яким чеські роботодавці співпрацюють.

Якщо Вас приймають на роботу в Празі , то потрібно подумати про оформлення робочої візи до Чехії. Згідно з вимогами чеського посольства або консульства Вашої країни Вам необхідно буде зібрати пакет документів. Обов'язково потрібна довідка про відсутність судимості

на території країни Вашого постійного проживання.

Отримати довідку про відсутність судимості Ви можете, звернувшись до департаменту інформаційних технологій при МВС своєї країни. Або, якщо Вам потрібно отримати довідку про несудимість в найкоротші терміни, Ви можете скористатися допомогою фірми-посередника. Що стосується вакансій в Празі , які найбільш затребувані на ринку праці - в першу чергу, це фахівці в області інформаційних технологій, громадського харчування, будівництва, сфери послуг

. По-друге, в Чехії спостерігається велика нестача лікарів.

Це пов'язано з тим, що чеські лікарі виїжджають на заробітки за кордон. Медичні установи активно залучають медичних фахівців з країн СНД. Розроблена спеціальна програма, що полегшує процес інтеграції лікарів в систему охорони здоров'я Чехії.

Якщо Ви хочете знайти роботу в Празі на посаду кваліфікованої праці, Вам потрібно підтвердити досвід роботи відповідними документами - дипломами, портфоліо робіт, а також надати трудову книжку.

Щоб знайти роботу в Празі за фахом, краще спочатку набути досвіду роботи у своїй країні - попрацюйте за фахом щонайменше рік, а потім вже шукайте роботу в Празі . Адже працевлаштуватися в Празі за спеціальністю без досвіду роботи буде непросто, особливо для випускників вузів країн СНД. Відмінним варіантом як влаштуватися на роботу в Празі є вступ до магістратури одного з вузів Чехії та отримання диплома європейського зразку . У такому випадку Ви без проблем зможете працевлаштуватися за фахом не тільки в Празі (або іншому місті Чехії), але і в будь-якій країні Євросоюзу. Тим більше, що в державних вузах Чехії освіта чеською мовою безкоштовна і для студентів з-за кордону.

Якщо Ви не претендуєте на працевлаштування в Празі за фахом, то необов'язково вільно володіти чеською мовою. При влаштуванні на некваліфіковані вакансії в Празі знання чеської мови вітається, але не є обов'язковим.

Для тих, кого цікавить робота в Празі за спеціальністю:

1. Влаштуватися на роботу за фахом в Празі Ви зможете тільки за однієї умови - якщо Ви знаєте на достатньому рівні чеську мову. Але знаючи будь іноземну мову (найчастіше англійську або німецьку), Ви зможете влаштуватися на роботу в Празі I в іноземну фірму.

2. Збираючись працювати в Празі, візьміть рекомендації з попередніх місць роботи.

3. Також складіть своє резюме чеською та англійською мовами. Не забудьте перевести свою трудову книжку, яка може підтвердити ваш досвід роботи. Її краще перевести чеською та англійською мовами і завірити.

4. Переведіть і завірте дипломи та інші документи про освіту, оскільки отримання роботи за фахом також часто вимагає підтвердженої освіти. Підтвердження відбувається в спеціальному відділенні Міністерства освіти Чеської республіки. Ви можете розраховувати на підтвердження вашого диплома протягом місяця. Підтвердження отриманої освіти безкоштовно.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...