Статьи

Міністр закордонних справ Чехії хоче потроїти число дозволів на роботу для українців

Verze pro tiskPDF verze
 Дозвіл на роботу для українців. Робота в Чехії, працевлаштування в ЄС

МЗС зміцнить консульство Чеської республіки в українському місті Львові п'ятьма новими співробітниками для обробки заявок на робочі візи. Таке рішення повідомив журналістам міністр закордонних справ пан Заоралек. Таким способом, дипломатія, за його словами, прагне задовольнити вимоги чеських роботодавців, які закликають до спрощення процесу підбору працівників з-за кордону.

У Львові чеська дипломатія має достатньо ресурсів для розширення. Ще протягом року, завдяки збільшенню числа чиновників, консульство може збільшити кількість виданих дозволів в три рази, сказав міністр. У минулому році уряд Чехії набагато спростив процес набору комп'ютерних фахівців з України. Але роботодавців просять і працівників менш вимогливих професій.

"На даний момент працює пілотний проект, в якому ми даємо можливість швидше приїхати працювати до Чехії висококваліфікованим працівникам з України. Проект ще далеко не виконав своєї мети. Ми вирішили відкрити нові можливості робочим з професіями середньо і низькооплачуваними. Це пов'язано з тим, що є величезний тиск з боку підприємців, можна сказати, з усією Чехії, які скаржаться, що вони часто закривають свої програми розвитку, тому що не в змозі знайти достатньо саме низько кваліфікованої робочої сили, "сказав міністр закордонних справ.

Загальна сума витрат на створення додаткових п'яти робочих місць у Львові становить близько 15 мільйонів крон на рік. Разові експлуатаційні витрати на технічне оснащення робочих місць були встановлені в розмірі двох мільйонів крон, повідомляє МЗС.

Велика нестача робочих в Чехії

Чеська промисловість відчуває нестачу, згідно отриманого аналізу "Асоціації експортерів", щонайменше, 70000 робітників і понад тисячу висококваліфікованих фахівців: інженерів-механіків, інженерів-електриків, хіміків і фахівців текстильної промисловості. На чеському ринку праці не зайняті більш 117000 вакансій. Через критичний стану ринку праці чеська промисловість виявилася на межі своїх можливостей.

Найгірше нестача кадрів відчувається на малих і середніх підприємствах. Тому експортери настійно вимагали в уряду послабити візову політику. Вони звернулися з листом до членів уряду і запропонували кілька рішень для більш швидкого набору необхідної робочої сили з третіх країн, таких як, у першу чергу, Україна, В'єтнам, Білорусія і Росія.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...