Статьи

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків

Verze pro tiskPDF verze
Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків

ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У порівнянні з другим кварталом ВВП виріс на пів відсотка, що менше в порівнянні з попереднім зростанням на 2,5%. Це попередня оцінка, опублікована чеським статистичним центром (Český statistický úřad - ČSÚ) 14 листопада 2017 року.

На зростання внутрішнього попиту вплинуло стабільне підвищення споживання домогосподарств і постійне зростання інвестиційних видатків. Розвивалася не тільки промисловість, а також сфера послуг та інші сектори економіки.

Приблизна оцінка підтверджує, що розвиток чеської економіки залишається сприятливим, і він повинен тривати в наступному період. Це пов'язано зі сприятливим споживанням домашніх господарств, обумовлене, перш за все, зростанням заробітної плати, зростанням інвестиційної діяльністі і зовнішнім попитом, особливо з Німеччини. Таку думку висловили економісти чеського банку ING Bank.

Економіка сусідньої Німеччини прискорилася в третьому кварталі на 0,8 відсотка, в річному численні на 2,8 відсотка, що є найвищим річним показником за останні шість років. Сьогоднішній ВВП Чехії не впливає в триваючі позитивні перспективи для чеської економіки і необхідності продовження посилювати валютні операції з боку Чеського Народного Банку (ČNB).

За уповільненням щоквартального зростання стоїть літній відпускний сезон на підприємствах машинобудівної промисловості

Хоча річний економічний ріст прискорився, щоквартальний трохи сповільнився. За цим уповільненням, стоять так звані літні канікули. Саме літніми відпустками користується більша частина працівників підприємств чеської автомобільної промисловості.

Частка автомобільної промисловості постійно зростає. Літні відпустки на автомобільних підприємствах все частіше зачіпають і їх постачальників, що призводить до того, що збільшується і щорічне літнє уповільнення зростання економіки. Проте, це лише сезонний характер, тому банківські економісти з цього не роблять негативних прогнозів.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...