Статьи

Відсоток безробіття в Німеччині б'є всі рекорди. Все більше працюють іноземці, жінки та пенсіонери

Verze pro tiskPDF verze
 Все більше працюють іноземці, жінки та пенсіонери

Сьогодні коротко напишемо про досягнення наших сусідів - Німеччини, найбільшої економіки Європейського Союзу.

У минулому році безробіття в Німеччині знизилось на рекордний рівень за останні десять років. Число працевлаштованих громадян збільшилось на 638 000 чоловік, що складає 1,5 відсотка, і досягло найвищого показника - 44,3 мільйона працюючих осіб. Це випливає з даних, опублікованих у вівторок, Федеральним статистичним центром Німеччини.

Однією з головних причин зниження безробіття - зростання зайнятості серед іноземців, жінок і людей похилого віку, пенсіонерів. Але не дивлячись на такі позитивні цифри ринку праці багато секторів німецької економіки стикаються з нестачею кваліфікованих працівників. Як я вже писала, що практично у всіх країнах ЄС існує брак робочої сили. Кожна країна, яка зіткнулася з цією проблемою, шукає шляхи для її вирішення.

Наприклад, в Чехії недолік робочих заповнюється прийомом на роботу трудових мігрантів з України. Для цього урядом була створена спеціальна програма по залученню фахівців, починаючи з простих робітників в сільськогосподарській сфері, різноробочих на будівництві, і закінчуючи висококваліфікованими фахівцями.

Згідно з прогнозами німецького економічного інституту Ifо, така тенденція буде тільки продовжуватися, і відсоток безробіття буде стрімко знижуватися. У цьому, 2018, році кількість працюючих німців складе 44,8 мільйона чоловік, а вже в наступному - 45,2 мільйона чоловік.

За останні три місяці минулого року рівень безробіття в Німеччині становив всього 5,6 відсотків (це трохи вище, ніж в Чехії, а саме на 2 відсотки), що є найменшим з моменту возз'єднання країни в 1990 році.

Економіка Німеччини, яку витягає, перш за все, високий відсоток споживання, державні витрати та експорт, в цьому році показала зростання восьмий рік поспіль. Таку стабільність не вказує жодна економіка розвинених країн. Але знову ж таки, зростання такої стабільної та передової економіки впирається в робочу силу, вірніше, в її брак.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...