Статьи

Чоловіки закінчилися, компанії шукають жінок. Безробіття в Чехії впало до нового рекордного рівня

Verze pro tiskPDF verze
Чоловіки закінчилися, компанії шукають жінок. Безробіття в Чехії впало до нового рекордного рівня

Безробіття в Чеській Республіці в жовтні знизилось до 2,6 відсотка - дані Чеського Статистичного центру (Český statistický úřad - ČSÚ). На думку аналітиків і статистиків, економіка наближається до повної зайнятості, і, перш за все, серед чоловіків. Тому фірми почали більше орієнтуватися на жінок.

Жовтень приніс і інші історичні та європейські рекорди. Рівень безробіття досяг чергового мінімуму - 2,6 відсотка. Схоже, що чоловіча робоча сила закінчується, і тепер роботодавці зможуть більше зосередитися на працевлаштуванні жінок. Рівень безробіття серед жінок як і раніше становить 3,2 відсотка - дослідження відділу статистики ринку праці Статистичного центру. Серед чоловіків рівень безробіття в жовтні становив лише 2,2 відсотка.

Протягом останніх кількох місяців в Чеській Республіці найнижчий рівень безробіття зі всіх країн ЄС. Чехія випереджає навіть Німеччину. Найвищий показник безробіття в країнах Європейського Союзу має Греція, з більш ніж 20 відсотками.

У Чеській Республіці налічується більше 200 000 вільних вакансій. Нездатність фірм заповнити ці робочі місця сьогодні є найбільшою перешкодою зростання чеської економіки. Чеська економіка наближається до повної зайнятості. Такого рекордного показника зайнятості не показувала ні одна країна Європейського Союзу за всю історію його існування. Багатьом підприємствам це створює великі проблеми. Вони не в змозі знайти потрібну кількість робочих на вільні вакансії. Навіть підвищення заробітної плати не рятує критичну ситуацію.

Вихід з такого становища є - це залучення іноземної робочої сили, зокрема з України.

Згідно з даними Бюро Працевлаштування (Біржа праці), яке використовує іншу методику підрахунку, рівень безробіття в Чехії знизився до 3,6 відсотка в жовтні 2017 року, а кількість безробітних знизилася за останні 20 років на рекордно низький рівень.

Різні методики обліку рівня безробіття підтверджують постійне зростання чеської економіки. Підтвердження отримав і той факт, що людські ресурси в Чехії майже вичерпані. Фірми у різних сферах чеської економіки, для подальшого зростання і розвитку, все більше будуть залучати фахівців, і простих робітників з-за кордону. Це давно вже зрозуміли в Польщі і в Угорщині, де для українських працівників створені більш спрощені схеми працевлаштування, ніж в Чехії.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...