Статьи

У Празі проживає 37% всіх іноземців Чехії

Verze pro tiskPDF verze
У Празі проживає 37% всіх іноземців Чехії

Згідно з дослідженням соціальної ситуації щодо іноземців, у Празі проживає 37 відсотків всіх іноземців Чехії. У три найбільші групи іноземців входять українці, в'єтнамці та росіяни.

Основні проблеми, з якими стикаються іноземці, зокрема, включають в себе пошук житла, роботи, мовний бар'єр . Іноземні громадяни в Празі повинні працювати по 12-18 годин на день, щоб отримувати ту ж зарплатню, що і чехи.

У Чехії, в минулому, році проживало 441500 іноземців. Більше половини з них має постійний вид на проживання. Більшість людей прибуває з країн-членів ЄС та Росії, в той же час знизилося число українців. Більшість мігрантів зосереджені в Празі, де вони становлять 13 відсотків населення.

Багато мігрантів живуть в Чехії протягом останніх п'яти років, так що вони можуть отримати постійний вид на проживання . За даними міністерства внутрішніх справ Чехії наприкінці минулого року їх було приблизно 238 900 осіб, у той час як інші іноземці перебували в Чехії на тимчасовій основі.

З 2011 року до Чеської Республіки приїжджають в основному громадяни країн ЄС. Іноземців з інших країн приїжджає менше. Три п'ятих іноземців у Чехії становлять українці, словаки та в'єтнамці. З 2008 року знизилося на 15 відсотків кількість українців, в'єтнамців - на 5 відсотків. І навпаки постійно зростає кількість росіян. Як вже говорилося, найбільше іноземців проживає і працює в Празі . Столицю вибрали в якості свого тимчасового або нового будинку 37 відсотків мігрантів, що проживають в Чехії. У метрополії і Центральному регіоні проживає дві третини українців, 45 відсотків словаків і п'ята частина в'єтнамців. Жити в Празі також вирішило і три чверті росіян, в Карловарський край потяглося 7 відсотків громадян Росії.

Частка іноземців у Чеській Республіці становить 4,1 відсотка населення - набагато нижчі, ніж в інших країнах ЄС.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...