Статьи

Як влаштуватися на роботу в Празі

Verze pro tiskPDF verze
Як влаштуватися на роботу в Празі

Якщо Ви вирішили знайти роботу в Празі, спочатку Вам варто визначитися, яку саме роботу Ви хочете знайти. Якщо у Вас є спеціальність і Ви володієте чеською мовою, Ви зможете знайти кваліфіковану роботу в Празі .

Наступним кроком на шляху пошуку рботи в Празі буде вибір кадрової агенції . Довіряти не варто таким фірмам, які пропонують високий заробіток, при цьому стверджуючи, що кваліфікація і знання іноземної мови необов'язкові. Тому при виборі кадрової агенції зверніть увагу на наявність у неї ліцензії.

Оформити візу в Чехію можна як самостійно, так і за допомогою фірми-посередника. Фірма повинна обов'язково укласти з Вами договір, в якому повинно говоритися про отримання робочої візи і повинен бути вказаний конкретний роботодавець, який забезпечує Вас роботою у Празі . Також фірма-посередник має надати детальну інформацію про термін трудового договору, оплати праці, режим роботи, умови проживання і т.д.

Якщо Ви вирішили знайти хорошу легальну роботу в Празі, то Вам не обов'язково мати вищу освіту. Великим попитом користуються фахівці самих різних галузей з середньою спеціальною освітою: механіки, зварювальники, фрезерувальники, будівельники, муляри, малярі-штукатури, слюсарі-водопровідники, теслі і столяри . Серед жіночих професій затребувані покоївки, прибиральниці, доглядальниці, офіціанти, пакувальники і розкладальники товарів в супермаркеті.

Співробітники кадрової агенції не тільки допоможуть знайти підходящу вакансію в Празі або іншому місці Чехії, але і візьмуть на себе оформлення та переклад документів, взаємодію з чеським посольством і держорганами.

Другий, більш складний варіант пошуку роботи в Празі - самостійний пошук вакансій в Празі за допомогою сайту міністерства праці Чеської Республіки (portal.mpsv.cz) або чеських порталів з пошуку роботи: prace.cz, jobs.cz , profesia.cz та ін. Щоб знайти роботу в Празі власними зусиллями, необхідно мати хоча б мінімальне знання чеської мови.

Яка зарплата в Празі? Природно, зарплати в Чехії відрізняються залежно від регіону роботи та займаної посади. У Празі фахівець з вищою освітою в середньому отримує 1400 - 2000 євро або 35-50 тис. Крон на місяць.

Якщо Ви є фахівцем в одній з цих галузей - хімічної промисловості, машинобудуванні або металургії, знайти роботу в Празі або в Чехії для Вас не буде проблемою. У Чехії спостерігається гострий брак фахівців даних галузей. Це ж стосується сфери інформаційних технологій і медицини, тому, якщо Ви програміст або лікар, у Вас є шанс отримати хорошу роботу в Празі або будь-якому іншому місці Чехії.

Щоб отримати роботу за фахом в Празі людям з вищою і середньою спеціальною освітою необхідно легалізувати український диплом (нострифікація)

. Спочатку перекладений диплом завіряється у судового перекладача, далі відсилається заявка на нострифікацію в чеський ВНЗ, що має акредитацію за відповідною спеціальністю. Через деякий час повинена прийти відповідь зі схваленням чи відмовою (з причини невідповідності навчальних програм).

Ще одна обов'язкова умова для отримання роботи в Празі людьми з вищою освітою, - знання чеської мови

хоча б на середньому рівні. Фахівцям робочих спеціальностей досить мінімального знання чеської мови. Вивчити чеську мову більш глибоко такі фахівці зможуть вже в процесі роботи.

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...