Статьи

Які фахівці були найбільш затребувані в Празі

Verze pro tiskPDF verze
Які фахівці були найбільш затребувані в Празі

Як повідомляє прес-служба порталу Jobs.cz, на чеському порталі пошуку роботи було опубліковано роботодавцями рекордну безліч оголошень про роботу в Празі та Чехії. Торік чеські роботодавці розмістили на даному порталі 171274 вакансій - це рекорд за цілих шість років.

Більш 110 тисяч вакансій були пропозиціями постійної роботи, ще 61 000 - сезонної і тимчасової роботи, роботи на літо (brigáda - як це називають у Чехії). За кількістю опублікованих вакансій в Празі лідирує сфера продажів і торгівлі, будівництва, IT, адміністративні позиції і промисловість.

За минулий час помітно виріс попит на фахівців логістики і транспорту (на 20%), фахівців з обслуговування клієнтів (на 13%), працівників виробництва (на 12,9%) та електротехніків та енергетиків (на 11%). Які професії були найбільш затребувані в Празі?

Так, на порталі найчастіше шукали менеджерів продажів (8650 вакансій), адміністративних працівників (6236), менеджерів проектів (5036), програмістів (4780) і аккаунт-менеджерів (4260)

. У порівнянні з 2013 роком різко виріс попит на техніків-будівельників (1899 вакансій), продавців по телефону (1514) і логістів (1653). Зріс попит на такі професії, як конструктор, фахівець контролю якості, фінансовий бухгалтер і співробітник call-центру.

У порівнянні з позаминулим роком сильно зросла кількість пропозицій роботи в Празі для молодих фахівців без досвіду роботи. Всього було розміщено 21004 таких вакансій, що на 23% більше, ніж у 2013 році. Особливо були затребувані випускники технічних вузів.

Категорія: 

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...