Статьи

Робота в Чехії по польській робочій візі

Verze pro tiskPDF verze
Робота в Чехії по польській робочій візі

По-перше, слід відразу зазначити незаконність оформлення на роботу в певній державі ЄС за робочою візою іншої країни, навіть якщо вона є членом Євросоюзу. В даному випадку мова піде про роботу по польській візі в Чехії.

На сьогоднішній день, в Україні існує багато агенств, які обіцяють клієнтам роботу в Польщі, житло і чималий заробіток. Як правило, договір подібні агентства не укладають, пояснюючи це тим, що він буде укладений з безпосереднім роботодавцем. На жаль, дуже часто реальність виявляється досить сумною.

Клієнт отримує візу, приїжджає до Польщі, а роботи немає, або заробіток і умови роботи виявляються не такими як обіцяв посередник. Договір не підписаний і добитися правди фактично неможливо. Людина в розгубленості намагається знайти роботу самостійно, багато хто за більш високим заробітком їдуть в інші країни ЄС, зокрема в Чехію і працюють там нелегально.

У Чехії багато фірм, які беруть на роботу за польськими візами, але найчастіше це чорнові роботи. Крім того, такий працівник соціально не захищений. Якщо роботодавець не виплатить зарплату, поскаржитися буде нікому. У разі необхідності звернутися до лікаря, лікування повністю прийдеться оплачувати з власної кишені. А це не малі суми.

І нарешті, в разі якщо поліція перевірить такого працівника на робочому місці, людина отримує депортацію на 5 років і на протязі 3-х днів зобов'язана покинути країну. Іноді агенство в Україні, обіцяє роботу в Чехії, але при цьому відкриває польську візу. Не радимо зв'язуватися з подібними фірмами. Надійна компанія ніколи не стане пропонувати роботу за допомогою оформлення робочої візи іншої країни.

Однак існує можливість легально оформляти працівників з польськими візами в Чеській республіці. Існує закон, який дозволяє делегувати працівників з польської фірми на роботу в Чехію. Наприклад, в Чехії існує фірма, яка має дочірнє підприємство в Польщі. Філія в Польщі має право відправляти своїх працівників на роботу в Чехію, без спеціального робочого дозволу.

Отже, у вас польська віза, до закінчення якої залишається не менше 4-х місяців. Ви бажаєте працювати в Чехії легально. Для цього вам необхідно звернутися в компанію, яка допоможе пройти легалізацію для роботи в Чехії.

Компанія переоформить ваш робочий дозвіл на свою дочірню фірму в Польщі і оформить всі необхідні документи для легальної роботи в Чехії. Віза у вас залишається польська, але ви їдете в Чехію у відрядження. Ви офіційно захищені, так як фірма за вас сплачує соціальний податок і оплачує медичну страховку. Процес переоформлення, триває 14 днів, протягом яких ви не можете працювати на цю фірму.

Це єдиний спосіб людям, які зіткнулися з недобросовісними роботодавцями, або агентствами, легалізуватися в Чехії. Надалі, при бажанні, можна буде відкрити чеську робочу візу.

Це дужа серйозна та популярна тема. Інформацію будемо оновлювати.

На нашому сайті, ви знайдете список вакансій з контактами менеджерів в Чеській Республіці. Крім цього, за консультацією ви можете звернутися до менеджерів в Україні, вони нададуть вам всю необхідну інформацію і дадуть відповідь на всі ваші запитання.

Київська область

м. Київ, вул. Михайла Стельмаха буд. 10А, метро Голосіївська

Закарпатська область

м. Ужгород, проспект Свододи буд. 2/2
Тел.: +38 050 64 92 130

Закарпатська область

м. Хуст, вул. Івана Франка буд. 6
Тел.: +38 068 215 04 08

Черкаська область

м. Умань, вул. Горького буд. 6
Viber.: +38 093 545 81 83
Тел.: +38 068 772 75 82

Категорія: 

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...