Статьи

Які Ваші шанси знайти роботу в Празі?

Verze pro tiskPDF verze
Де можна знайти роботу в Празі? Веб-сайти пошуку роботи

Якщо Ви вирішили влаштуватися на роботу в Празі, Вам слід знати, що багато вакансій в Празі можна знайти в міжнародних компаніях, які мають тут представництва. Чеські роботодавці вітають знання іноземних мов. Широко поширені англійська та німецька (англійська - особливо серед молоді), але вміння говорити і писати чеською є важливою вимогою для прийому на роботу в Празі.

Де можна знайти роботу в Празі ?

• Основні галузі промисловості: автомобільна промисловість, відпочинок і розваги, IT / телекомунікації / електроніка, фінансові послуги - великі міжнародні гравці у всіх областях від банківської справи до управлінського консалтингу, машин і устаткування. • Будівництво, машинобудування та туристична індустрія продовжують розвиватися. • Дефіцитні професії: IT фахівці, інженери, кваліфіковані працівники фізичної праці, включаючи ремісників, робітників-верстатників і монтажників. • Великі компанії: CEZ group, Agrofert, AgroPol, Zentiva, Škoda, Budweiser Budvar, Pilsner Urquell, RWE, Unipetrol.

Які умови роботи в Празі і у всій Чеській республіці?

• Середня кількість робочого часу: як правило, 40 годин на тиждень, розділені на вісім годин на день. • Відпустка: 4 тижні на рік. • Податкові ставки: іноземні резиденти обкладаються податком лише на доходи, отримані у Чехії. Ставка податку для резидентів і нерезидентів встановлена на рівні 15%.

Подача заявки про прийом на роботу в Празі

Вам не обов'язково фізично знаходитися в Чехії для того, щоб подати заявку про прийом на роботу в Празі , так як більшість оголошень про роботу розміщуються на веб-сайтах. Заявка на роботу, як правило, подається у формі резюме і короткого супровідного листа. Більшість роботодавців вимагають знання чеської мови, так що намагайтеся подавати заявку чеською мовою. Дізнайтеся мовні вимоги у роботодавця.

Веб-сайти пошуку роботи

  • EURES - Портал, яким керує Європейська комісія - надає інформацію про вакансії та послугу розміщення резюме
  • Expats.cz - для емігрантів, тут публікуються вакансії, де знання чеської не вимагається
  • Jobs.cz - чеською та англійською
  • Aulinks.cz - молодий, перспективний портал по пошуку праці не тільки в Чехії, але і в країнах ЄС

Деякі компанії проводять дні відкритих дверей. Якщо ви плануєте відвідати ярмарок вакансій, підготуйтеся до неї так само, як до інтерв'ю. Дні відкритих дверей рекламуються на сайтах компаній. Щовесни також проходить ярмарок вакансій Jobdays, яка відкрита і для іноземців.

Придбання досвіду роботи

Erasmus + - це програма ЄС у галузі освіти, професійної підготовки молоді на 2014-2020 р.р., що включає обмін студентами, набуття досвіду роботи і можливості для волонтерів. І студенти, і аспіранти можуть навчатися за кордоном від 3 до 12 місяців. Erasmus + також надає можливості для набуття досвіду роботи студентами, для навчання новим навичкам або мовам, а також для роботи волонтерами у різних країнах від 2 тижнів до 12 місяців. AIESEC (Міжнародна асоціація студентів, які вивчають економіку та бізнес-науки) пропонує працевлаштування для студентів і випускників бізнесових і суміжних дисциплін, а IAESTE (Міжнародна асоціація з обміну студентами для технічного досвіду) організовує працевлаштування студентів, які займаються наукою, технікою і технологіями. Викладання англійської мови надає гарну можливість для отримання роботи в Празі. Відвідайте сайти, такі як British Council в Чехії, Teach Abroad і TEFL.com для отримання додаткової інформації. Центр міжнародних служб (Міністерство освіти, молоді та спорту) координує можливості працевлаштування для зарубіжних викладачів, які бажають працювати в початкових і середніх школах

Хороший темп зростання економіки Чехії. Прискорення до п'яти відсотків
ВВП Чехії в третьому кварталі прискорив річне зростання до п'яти відсотків з 4,7 відсотка в другому кварталі. У...
Найнижчий відсоток безробіття в Європі - Чехія
За даними Міністерства праці Чеської Республіки в жовтні кількість безробітних знизилася до 3,6 відсотка. В останній...
Робота в DB Schenker - чеська логістична компанія
DB Schenker - чеська логістична компанія, яка має 20 представництв по всій Чехії Компанії DB Schenker вдається гнучко...
Різдвяна лихоманка починає набирати обертів. Попит на тимчасових працівників в Чехії є величезний
Власники інтернет - магазинів і кур'єрські служби доставки товарів очікують рекордний товарообіг в передріздвяну...